O TOMAŽU KOKOTU

Je odločna pozitivna oseba, z močno vizijo in človek dejanj.

  • Je družaben, ima veliko srce in rad pomaga ljudem.
  • Je sposoben, delaven, ambiciozen in predvsem vztrajen, da pripelje od idej do rezultatov.
  • Je družinski človek in dober vodja.
  • Vedno pove to kar misli.

Osnovno šolo je obiskoval v Poljčanah, kjer je prejel županovo petico in Zlato priznanje iz zgodovine. Bil je tudi predsednik šolske skupnosti in predstavnik OŠ Poljčane pri regijskem parlamentu. Po zaključeni Škofijski gimnaziji Antona Martina Slomška v Mariboru je šolanje nadaljeval na Ekonomsko poslovni Fakulteti v Mariboru, kjer je študij uspešno zaključil in si pridobil naziv magister ekonomskih in poslovnih ved.

Študijsko prakso je opravljal v Italiji preko inštituta za ekonomsko analizo in prognozo in na madžarskem na BBS. V času študija je delo opravljal tudi v evropskem parlamentu v Bruslju kot sodelavec evropske poslanke. Še v času študija je ustanovil Mladinsko Društvo Poljčane, mlade popeljal na strokovno ekskurzijo v Strassbourg, Pariz in Bruselj.

Organiziral je poletno letovanje na slovenski obali za mlade. Vodil je medgeneracijska srečanja, prirejal družabne večere, okrogle mize in koncerte. Bil je svetnik kluba študentov Slovenska Bistrica na državnem nivoju.

Leta 2005 se je tudi na pobudo gospoda Kovačiča, aktivno vključil v politiko. Bil je podpredsednik podmladka SDS ter član strokovne komisije za gospodarstvo in zunanje zadeve.

Leta 2006 je bil izvoljen za člana vaškega odbora Spodnja Brežnica – Stanovsko. Svojo poklicno pot je začel že pred koncem študija leta 2009.

Leta 2010 je kandidiral na lokalnih volitvah v Poljčanah in bil izvoljen v občinski svet. Leta 2014 je kandidiral tudi za župana in z odličnim rezultatom z zelo majhno razliko izgubil v drugem krogu.

Leta 2015 je bil ime dneva po izboru časopisa DELO.

Zaposlen je kot področni direktor v programerskem družinskem podjetju, ki združuje najboljše talente na področju informacijskih tehnologij iz SV Slovenije. Pri strokovnem delu so jih s svojim obiskom podprli predsednik države Borut Pahor, nadškof Alojzij Cvikl , prof. dr. Ludvik Toplak, župan mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec in državni svetnik gospod Franc Kangler.

Kot aktivni svetnik v občini Poljčane se vedno bori za pravico, resnico in poštenje. Opozarja na krivice in nepravilnosti, ki se dogajajo občanom. Veliko časa preživi tudi na terenu občine Poljčane, kjer se srečuje z občani.

Poročen je z ženo Marušo, leta 2016 se jima je rodila hčerka Zala. Rad igra nogomet in košarko ter igra na saksofon.

Kandidira za župana občine Poljčane pod zaporedno številko 1.